dům

Objekt stojí při hlavní silnici vpravo směrem na Jindřichovu Ves v severní části obce. Jedná se o přízemní objekt s využívaným podkrovím, sestává se ze dvou půdorysně obdélných pravoúhle propojených hmot se sedlovou střechou. K ulici je obrácen okapní stranou sedlové střechy, krytinou jsou na koso kladené eternitové šablony. Východní štít je pobitý zdobeným dřevěným šindelem. Uliční průčelí je čtyřosé se vstupem ve druhé ose zleva. Otvory jsou pravoúhlé s rovným nadpražím. Výplně jsou v dřevěných profilech dvojité osazené v hloubce špalety. Štít je prosvětlen rovněž dvojicí oken. K západní štítové straně je připojena novostavba garáže s pultovou střechou. Dozadu severním směrem je přístavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou s plechovou krytinou. Tato část stavby je dílem zapuštěná ve svahu. Slouží obytným, skladovacím a technickým účelům. Vnější plášť je omítaný hladkou omítkou s bílým nátěrem.