kostel Narození Panny Marie

Kostel je umístěn v centru obce na hlavním náměstí. Orientován je severojižním směrem. Kostel je jednolodní s trojboce uzavřeným presbytářem. V ose jižního průčelí je zapuštěna mohutná věž. Loď i presbytář jsou členěny lizénovými rámci a prolomeny obdélnými otvory oken a dveří, v případě oken se záklenkem ve tvaru stlačeného oblouku. Odlišná struktura omítek tvoří dekor vnějšího pláště. Nad soklem a pod římsou rámuje jednotlivé stěny plochá bílá lizéna. Bílé a hladké jsou i okenní špalety. Zbytek plochy je ve strukturované omítce smetanové barvy. Soklová část je bez omítky. Střecha je valbová krytá na koso kladenými šablonami. Presbytář je trojboký, Dvě ze tří stěn jsou prolomeny výrazně na výšku obdélným oknem se stlačeným záklenkem. Výplně jsou vitrážové dělené na sérii obdélných tabulek. Severní stěna obsahuje obdélnou hladkou desku. K západní stěně presbytáře je připojen nízký valbově zastřešený objekt sakristie prosvětlené pravoúhlými okny s výplní a mříží. Ze severní strany je kamenný zaslepený portál s dominantním hlavním klenákem. Loď na východní i západní straně v podstatě identická. Prosvětlena je symetricky třemi okenními osami s vitrážovými okny. Pod prostřední osou je na obou stranách pravoúhlý vstupní portál. Ostění portálu je pískovcové, s ušima, jemně profilované. Zvýrazněn je hlavní klenák. Dveře jsou dvoukřídlé plné z dřevěného masivu. Jižní stěna lodi, kterou zabírá z větší části věž je dále opatřena po straně věže vždy jednou osou se dvěma nad sebou umístěnými pravoúhlými okenními otvory s žaluziovou výplní. Pod okny je ještě zaslepený portál. Věž se tyčí nad loď a je do ní na jižní straně mírně zapuštěna. Dělena je vodorovně kordonovou římsou ve výšce korunní římsy lodi a presbytáře. Věž je výtvarně provedena stejně jako loď a presbytář co se týče odlišné struktury omítek. V jižní straně je ve zvonovém patře v omítce vyveden čtverec s šesticípou hvězdou. Věž je přístupná z jižní strany po šestistupňovém schodišti kamenným portálem s dřevěnou výplní. Nad ním se v ose nachází jedno pravoúhlé okno vyplněné dřevěnými lamelami. Nad kordonovou římsou je malý oválný otvor. Zvonové patro je ze tří stran prolomeno okny se záklenkem se stlačeným obloukem a dřevěnými lamelami jako výplní. Nad oknem je ze třístran malý obdélný otvor. Střecha je stanová s měděnou krytinou.