dům

Objekt stojí při hlavní silnici na severozápadním okraji zástavby směrem na Jindřichovu Ves. Hlavní část domu má obdélný půdorys, k jižní okapní straně je připojena obdélná přístavba. Objekt je přízemní se sedlovou střechou v obou křídlech. Krytinou je falcovaný plech s červenou povrchovou úpravou. Východní a západní štítové strany mají dřevěným bedněním obložený štít. Východní strana se zdobným vykrajovaným obkladem. Vnější stěny jsou hladce omítané a prolomené pouze obdélnými otvory. Podkroví je z východní strany rovněž prosvětleno pravoúhlým oknem. Výplně jsou novodobé v tzv. EURO profilech s hnědou povrchovou úpravou. Dělené na čtyři nestejně velké tabule. Dům stojí na oplocené zahradě. Plot je z dřevěných planěk upevněných na vodorovných tyčích, které jsou nataženy mezi svislé sloupky.