dům

Objekt stojí v geografickém středu obce, při hlavní silnici u autobusové zastávky. Dům stojí na oploceném pozemku s dřevěným plaňkovým plotem. Dům je patrový na obdélném půdorysu ze severní strany s přistavěnou hospodářskou částí krytou prodlouženým přesahem střechy. Střecha je polovalbová krytá na koso kladenými antracitovými šablonami. Západní a východní štíty jsou obloženy na koso kladenými šablonami s routovými motivy. Hlavní jižní průčelí je v obou podlažích čtyřosé. Ve třetí ose zprava je dřevěné kryté zádveří. Zbylé osy jsou okenní. V přízemí jsou v oknech ven otevíravé dřevěné okenice se zelenou povrchovou úpravou. Vnější plášť je omítaný a dělený lizénovým rámem. Plocha fasády je bílá, lizény a šambrány jsou červené. Otvory jsou pravoúhlé s rovným nadpražím. Výplně jsou částečně novodobé v dřevěných profilech osazených v hloubce špalety a částečně dvojité, dvoukřídlé dovnitř a ven otevíravé, osazené vnější výplní v líci fasády. Východní štítová strana je v obou podlažích dvouosá, průčelí je děleno lizénovým rámcem. Západní průčelí je v přízemí tříosé, v patře dvouosé, původní prostřední okenní otvor je zaslepen, lizénový rámec definuje nároží ve vztahu k severní přístavbě.