hřbitovní kaple sv. Martina s náhrobníkem

Hřbitovní kaple sv. Martina je umístěna ve východní části Vejprt na mírném návrší při jižním okraji dnes již nepoužívaného hřbitova. Kostel sv. Martina je jednolodní orientovaný s obdélnou lodí, na kterou na východě navazuje neodsazené pětiboké presbyterium. Hlavní západní průčelí je rozčleněno dvojicí vysokých obdélných okenních otvorů s půlkruhovými záklenky ve vpadlých polích. Do trojúhelného štítu jsou prolomeny další dva menší obdélné okenní otvory s půlkruhovými záklenky a do vrcholu štítu byl prolomen kruhový okenní otvor. Do osy jižního průčelí lodi byl osazen obdélný portál s půlkruhovým záklenkem a trojúhelným štítem. Loď je od severu a jihu osvětlována dvěma páry obdélných okenních otvorů s půlkruhovými záklenky. Shodné okenní otvory osvětlují i presbytář avšak pouze od severo a jihovýchodu. Objekt kryje sedlová střecha, jejíž hřeben orientovaný ve směru východ-západ, přecházející nad presbytář, kde je zvalbena.