dům

Dům č. e. 4 se nachází v severní části obce. Původně šlo o dům obdélného půdorysu - na jihozápadě patrový, na severovýchodě jen přízemní, se střechou, protaženou nad zděné přízemí. Na starší fotografii je nad chlévní částí přízemí viditelné hrázděné zdivo prvního patra, později zakryté - stejně jako zbytek jihovýchodní fasády patra a severovýchodní strana patra se štítem - svisle kladeným šindelem z obdélných šablon. Také jihozápadní štítové průčelí kryl v úrovni patra i štítu šindel, zde však ozdobněji provedený - z šablon, zakončených dole do obloučku, souvisle pokládaných do pruhů, radiálně sbíhavých ke středu. Místnosti osvětlovala okna v přízemí dvojitá dvoukřídlá, s vnějšími křídly v líci, v patře pak nízká a širší, rovněž v líci. Sedlovou střechu kryl původně šindel, vstup chránilo dřevěné zádveří s pultovou střechou. Na severovýchodě se k domu napojoval přízemní přístavek s pultovou střechou, zčásti zděný, zčásti dřevěný. Menší přístavek pod protaženou střechou domu byl také u severozápadní stěny.