kostel sv. Kateřiny

Jednolodní orientovaná stavba se segmentovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Boční fasáda členěna poměrně vysokým soklem, lizénovým rámem a dvěma okenními osami, segmentově zaklenutými, zdobenými šambránou s lištou. Kněžiště členěno lizénovým rámem s jednou okenní osou shodné architektonické profilace. Na osu ke kněžišti přistavěna obdélná sakristie se segmentovým závěrem, prolomena 1 okenní osou na jižní straně, okno pravoúhlé a jedním pravoúhlým vchodem přístupným čtyřmi stupni na straně severní. Fasáda hladká, původně členěna nízkou podezdívkou. V západním průčelí hranolová dvoupatrová věž. Ve věži je na osu prolomen pravoúhlý vstup s kamenným ostěním, v němž jsou osazeny plechem obložené dvoukřídlé dřevěné dveře s rokajovým ornamentem kolem klíčových dírek z jemného plechu a s kovovou klikou. Nad vchodem půlkruhově završená nika lemovaná profilovanou šambránou, v níž se nachází socha sv. Kateřiny za skleněným krytem. V prvním patře věže tři úzká půlkruhově završená okna osvětlující varhanní kruchtu. Na jižní straně je k věži přistavěno koutové schodiště půlkruhově zaoblené se vstupem jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Za schodištěm na věž zřízen novodobý boční vstup do kostela. Zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose na všechny čtyři strany, okna půlkruhově zaklenutá, krytá dřevěnými lamelovými žaluziemi. Nad okny kruhový hodinový ciferník. Věž členěna lizénovým rámem projeveným plochými rýhami v omítce. Podstřešní profilovaná římsa, která je nad hodinami půlkruhově vypjata nese dvojitou cibulovitou báň přecházející v jehlan s makovicí a křížem. Podstřešní profilovaná římsa lodě nese sedlovou střechu, která je nad kněžištěm zvalbena. Sakristie je kryta sedlovou střechou, nad závěrem zvalbenou. V interiéru kněžiště zaklenuto valenou klenbou s výsečemi, nad závěrem zaklenuto konchou. Vítězný oblouk nesou pilastry se širokou profilovanou římsou. Loď zaklenuta dvěma poli valené klenby s výsečemi s hřebínky. Sakristie na ose lodi za kněžištěm zaklenuta valenou klenbou a předsíň zaklenuta valeně. Hudební kruchta nesena dvěma zděnými pilíři.