dům

Obdélné patrové stavení se sedlovou střechou na jedné straně s valbou je umístěné ve východní části obce, zhruba uprostřed zástavby při silnici ke státní hranici. Dům stojí na obdélném pozemku a je obehnán nízkým dřevěným oplocením, kdy jsou mezi svislé sloupky nataženy vždy dva kuláče a na ně jsou nabity svislé plaňky. Obdélné patrové stavení se sedlovou střechou krytou plechovou krytinou s na koso kladenými čtvercovými šablonami s červenou povrchovou úpravou. Hřeben střechy je rovnoběžný s ulicí. Dům má zděné omítané přízemí a hrázděné patro. Dekorativně jsou pojednány štíty. Jižní štít je obložen dřevěným obkladem, severní štít na koso kladenými eternitovými šablonami. Okenní otvory v přízemí jsou na výšku obdélné zaklenuté stlačeným obloukem. V hrázděném patře jsou otvory obdélné s rovným nadpražím. Jižní štít je opatřen třemi okenními otvory. Výplně jsou v dřevěných profilech, převážně dvojité dělené na čtyři tabule. Okenní otvory v uličním průčelí v patře mají přetažený parapet. K zadní východní stěně je přistavěna malá dřevěná kůlna na dřevo s pultovou střechou.