dům

Jedná se o klasicistní dvoupodlažní čtyřosý nárožní dům v řadové uliční zástavbě, členěný horizontálně předsazeným soklem, průběžnou profilovanou patrovou a korunní římsou a nadokenními římsami. Vertikálně je zvýrazněn nárožním kvádrováním, v parapetních plochách se zrcadly s květinovými motivy a lisénovými rámy. Na výšku obdélná okna byla v minulosti dřevěná, trojkřídlá, osazená za špaletou, dnes jsou dřevěná dvoukřídlá, členěná příčlí do tvaru latinského kříže, zvýrazněná plochými šambránami s uchy a kapkami. Ve druhé ose zprava je situován pravoúhlý kamenný vstupní portál s jednokřídlými, dřevěnými, částečně prosklenými kazetovými dveřmi. Boční průčelí je dvouosé, členěné obdobně, jako uliční, v levé části se zaslepenými (zazděnými) okenními otvory. Štít je prolomen jedním, na výšku obdélným, okenním otvorem s dvoukřídlou dřevěnou výplní bez členění a malým prosvětlovacím okénkem zaklenutým půlkruhem. Objekt je svým hmotovým řešením nedílnou součástí urbanistické struktury Klášterce nad Ohří. Stavba je autentickým dokladem stavebního vývoje a zároveň je součástí celkové podoby uličního interiéru města. Architektonický výraz odráží klasicistní úpravu.