dům

Dům stojí v Široké ulici, dříve Mittlere Gasse. Ta vychází z osy pravoúhlého obdélného náměstí směrem k západu. Objekt je součástí její jižní uliční fronty, v této řadě je od východu druhý. Ulice před domem má rovinnou niveletu, vlastní pozemek stejně jako u sousedních domů mírně klesá k jihu. Jednopatrová zděná stavba nedlouhého obdélného půdorysu je zakončena sedlovou střechou. K hlavnímu průčelí, před původní vstup, je přizděno pultové zádveří. K východní polovině dvorní fasády jsou připojeny drobné otevřené a uzavřené pultové přístavky o souhrnném půdorysu tvaru L. Podélnou okapní stranou, tedy hlavním průčelím, se dům obrací do ulice. O existenci podsklepení nevypovídají žádné otvory v soklové partii. Materiál zdiva kryje výrazně hrubá omítka, hladký štuk je užit pro šambrány otvorů. Fasáda bývala oranžová, dnes je však smyta povětrností doběla, místy prosvítá šedý podklad. Oranžová barva se dochovala pod okapní hranou. Prostou sedlovou střechu, krytou eternitovými šablonami nakoso, lemovanou jen horizontálně, oddělují od okolních střech mírně nadezděné štítové zdi s oplechovanou korunou. Střešní rovinu prostupuje za hřebenem čtvercový komín z vápenopískových cihel doprovázený čtvercovým výlezovým světlíkem. Druhé komínové těleso, rovněž čtvercového průřezu, vychází z pultových přístaveb v zadním východním koutu u domu. Ukončené je u okapní hrany, výšku komína prodlužuje kruhový nástavec. Průčelí nejsou architektonicky členěná, jen sokl je odlišen od hrubé plochy hladkou soklovou omítkou s reliéfní kresbou spár jako imitací lomového kamene. Rovněž podokapní neprofilovaná římsa je naznačena hladkou omítkou. Hlavní průčelí má tři okenní a jednu dveřní osu v rytmu 1 – 1 – 2 zleva. Otvory rámují širší hladké šambrány.