dům

Dům č. p. 90 se nachází na severní straně Žatecké ulice. Jedná se o dvoupatrový řadový dům s lomenou valbovou střechou krytou pálenou střešní krytinou. Hlavní (jižní) průčelí je dvouosé, v přízemí členěné pásovou rustikou. V přízemí tvoří osy dva vstupní otvory se segmentovými záklenky. Levý je vyplněn novodobými dvoukřídlými rámovými dveřmi, přičemž otevíravé je levé křídlo. Nad dveřmi je prosklený segmentově ukončený nadsvětlík. Pravý otvor je vyplněn novodobými trojkřídlými rámovými dveřmi s prosklenými náplněmi, otevíravé je střední křídlo. Přízemí je od patra odděleno kordonovým pásem. V prvním patře jsou novodobá okna lemována štukovými šambránami, s parapetními poli, osazená ve špaletě a zvýrazněna plastickými bohatě řešenými dvakrát zalomenými supraportami. Ve vlysu pod římsami je bohatá štuková dekorace. Mezi supraportami je na kamenné konzole umístěna socha Panny Marie. Okna v 2. patře rovněž lemována šambránou přecházející v podokenní římsu a parapetní pole. Po stranách šambrány jsou volutové ornamenty. Střechou prostupuje segmentově ukončený vikýř. Před východní průčelí v přízemí předstupuje objekt garáže na parcele č. 347. Patra jsou tříosá, čtvercová novodobá okna jsou jednokřídlá a osazená ve špaletě. Průčelí je ukončeno širokým trojúhelníkovým štítem, v kterém je jedno čtvercové okno. Severní průčelí je dvouosé. Levou osu tvoří v prvním patře jednokřídlé novodobé prosklené dveře s proskleným nadsvětlíkem a ve druhém patře dvoukřídlé okno s osmi tabulkami. Oba otvory jsou lemovány pásovou šambránou. Pravou osu tvoří půlkruhová jehlancovou střechou krytou plechovými šablonami ukončená věž. Východní část je prolomena dvěma šambránou obíhanými okenními otvory vyplněnými dvoukřídlými okny se šesti tabulkami.