dům

Jednopatrový řadový dům na hloubkové parcele, která se v zadní části rozšiřuje, se nachází v Žatecké ulici ležící jihovýchodně od náměstí. Střecha sedlová, v průčelí do ulice i v zadním průčelí se dvěma sedlovými vikýři, šablony ze živičné krytiny. Hlavní (severní) průčelí je dvouosé. V bosovaném přízemí jsou otvory lemovány profilovanými šambránami. Východní osu tvoří vstup do domu, ke kterému stoupá dvěma stupni kamenné schodiště. Jednokřídlé rámové dveře s obdélníkovým proskleným nadsvětlíkem. V západní ose okenní otvor vyplněný trojkřídlým šestitabulkovým oknem. Přízemí je od patra oddě-leno nevýraznou kordonovou římsou. Okna v patře jsou rovněž rámována profilovanou šambránou, s obdélnými parapetními poli. Okna stejná jako v přízemí. Nad korunní římsou se zdvihají dva sedlové vikýře. Východní vyplněn jednokřídlým plastovým oknem, v západním je otvor překryt dřevěným bedněním. Zadní (jižní) průčelí je v obou podlažích dvouosé. Ve východní ose jednokřídlé novodobé dveře, ve zbývajících stejná křídla jako v hlavním průčelí. Ve střeše tři novodobé sedlové vikýře.