středověký hrádek Pustý zámek

Drobné středověké opevnění na svahu nad Račím údolím je tvořeno vyvýšeným jádrem nepravidelného oválného tvaru, přístupovou plošinou, příkopem a zbytky valu (celková plocha cca 50 × 40 m). Jádro fortifikace (30 × 26 m) má nerovný povrch s mělkými depresemi, z nichž nejvýraznější je nápadně pravidelná (2,4 × 2,5 m) a nachází se v jižní části plochy. Na východě a severovýchodě vybíhá jádro na skalnaté výchozy nad prudkým srázem. Nejsou dochovány žádné pozůstatky případných zdiv. Na vrcholové plošině stála patrně pouze dřevěná nebo dřevohlinitá zástavba. Na jižní a jihozápadní straně se terén mírně svažuje, jádro zde bylo chráněno širokým (až 13 m u dna) příkopem, který je předělen terénní lavicí širokou 2 m. Na ni navazuje přístupová plošina obíhající jádro od jihozápadu k západu a severu, kde se patrně nacházel vstup do jádra. Podél severozápadní hrany plošiny je dochován nevýrazný val z kamenné sutě. Lokalita je situována na místě s dobrým výhledem do kraje, nad komunikací podél vodního toku Račího potoka. Částečně zalesněno listnatým porostem s ojedinělými jehličnany.