městský dům Čapkův

Zděný městský dům s podkrovním patrem je vystavěný ve spodní části města, nedaleko budovy městského úřadu. Soliterní objekt zhruba čtvercového půdorysu, přístupný od severní strany přímým jednoramenným kamenným schodištěm. Štítová průčelí orientována S - J, okapové strany s mírně předstupujícími rizality. V severovýchodním nároží stavby (původně do zahrady) drobná segmentová přístavba, krytá zvonovitou střechou. Okna v rizalitech úzká, sdružená, po okapových stranách čtvercová, trojdílná v dřevěných rámech s okenními křídly. Objekt se střídmou výzdobou fasády, zdoben pilastry, obdélnými rámci ve štukové omítce. Krov sedlové střechy kryté falcovaným plechem. U vstupního schodiště po levé straně osazena pamětní deska (pískovec) s textem: V TOMTO DOMĚ / PROŽILI SVÉ DĚT / STVÍ V LETECH / 1890 - 1907 KAREL A JOSEF / ČAPKOVI /.