činžovní dům

Klasicistní činžovní trojkřídlový dům vystavěný na nepravidelném půdorysu je situován v centru města nad budovou městského úřadu. Hlavní fasáda průčelí orientovaná k JZ straně je bohatě členěna a opatřena štukovou výzdobou. Hlavní vstup do objektu po předsazeném přímém kamenném schodišti, které je v bocích podezděné cihelnou výplní. Podezdívka objektu vyrovnává svažitost terénu, zdobena štukovou bosáží. Výrazná profilovaná kordonová římsa ze štukové omítky odděluje přízemí a 1. NP, nevýrazná římsa s profilací odděluje 1. NP a půdní polopatro. Hlavní podokapní římsa výrazná, přesahující, zdobena perlovcem. V průčelí od levého nároží byl zřízen koloniál, výkladec je krytý bedněnou okenicí, dvoukřídlá bedněná vrata v nadpraží s uvedením majitele a označením firmy. Přízemí se sedmi okenními osami a vstupními dvoukřídlými dřevěnými dveřmi zdobenými kazetami, částečně prosklenými, v horní části se světlíkem. Vrata ve štukové šambráně, v nadpraží štukový segment s vegetativní kresbou a dětskou polopostavou. Okna 1. NP identická, v dřevěných rámech, dělená do kříže. Podokenní pískovcové profilované parapety, nad okny v přízemí štukové segmenty s vegetativní a mušlovou reliéfní kresbou, ve vrchní části štukové šambrány uplatněna konzolka se zavíjeným ornamentem v návaznosti na kardonovou římsu. V okenních svislých osách obdélná okénka v dřevěných rámech půdního polopatra orámována štukovými rámci. SZ strana objektu a dvorní SV trakt bez výrazného členění, s okenními osami a hladkými štukovými omítkami, lokální novodobé opravy oken a vstupů v přízemí a do sklepních prostorů.