kašna

Pískovcová socha se nachází na Rýchorském náměstí v parčíku pod objektem městského úřadu v mírném svahu. Základna stavby je vyrovnána třemi pískovcovými stupni. Kamenná vodní nádrž čtvercové obruby o rozměru 510 cm, mírně kónického tvaru je zhotovena z plochých kvádrových desek sesazených do tzv. zámků, které jsou překryty profilovanou přesahující římsou. Výška nádrže je 80 cm. Uprostřed nádrže stojí kvádrový, mírně kónický pilíř, složený ze základového soklu, podstavce a kruhové vázy. Podstavec je ukončený profilovanou římsou s přesahem, který je završen krycím soklíkem stlačeného tvaru a vrcholovou kruhovou vázou. Tělo vázy po obvodu zdobeno plastickými reliéfními svislými pásky, drobným obdélným obvodovým dekorem s výřezy v horní části a astragalem po obvodu nohy. Výška pilíře včetně vázy je 220 cm. Na podstavci ve spodní části uchyceno kovové rameno chrliče se zavíjeným ornamentem. Materiálem světlý pískovec.