městský dům

Patrový dům obdélného půdorysu situovaný nad křižovatkou dvou komunikací nad náměstím, hlavní okapovou stěnou směrem ke komunikaci vedoucí k náměstí. Dům je zapuštěn v poměrně strmém svahu. Dům zděný z kamene a cihel, část patra z vepřovic. Střecha valbová, pokrytá šablonami pozinkového plechu, pod plechem dochovány dřevěné šindele. Hlavní vstupní průčelí pětiosé, okna v přízemí i patře dvoukřídlá, šestitabulková, špaletová, mírně zapuštěná. Kolem oken hladké šambrány v maltě, nadpraží šambrán segmentové. K šambránám přiléhají dřevěné okenice, pod okny kamenné parapety zvýrazněné páskem a oblounem. V přízemí ve střední ose vstup s kamenným ostěním s ušima, při vnějším okraji zvýrazňuje ostění pásek. Vstupní dveře dvoukřídlé, kazetové. Nade dveřmi třítabulkový světlík se samostatným kamenným ostěním položeným na ostění dveří, ostění světlíku zvýrazňuje rovněž pásek. Boční průčelí tříosé. V přízemí v pravé ose stejné okno jako na vstupním průčelí se stejným parapetem a šambránou, bez okenic. V zadních dvou osách malá jednodílná obdélná okénka se šamránami shodnými s velikostí ostatních oken, kamenné parapety taktéž shodné s ostatními okny. Okna v patře mírně zapuštěná, špaletová, čtyřkřídlá, šestitabulková, šambrány a parapety stejné jako jinde. V přízemí tohoto domu se nachází také vstup do zadní chodby. Zadní boční průčelí bez otvoru. Zadní okapové průčelí má přízemí zapuštěno ve svahu, v patře částečně bedněná kůlna s čelním vstupem, pultová střecha kůlny navazuje na střechu domu, nad vstupem je kůlna zastřešena sedlově. V hlavních průčelích prostupují střechou malé větráky s třítabulkovými okénky.