lednice pivovaru

Soliterní budova obdélného půdorysu (cca 20x15 m), zděná převážně z kamene, s vysokým trojúhelným štítem a sedlovou, (původně dozadu zvalbenou) střechou, krytou bobrovkami. Vnitřek nezpřístupněn, dle místního zpravodaje má obvodové zdivo stavby tloušťku cca 1 m a uvnitř je samostatná zděná stavba k vlastnímu ukládání ledu ve čtverhranných dřevěných kádích. Fasády: architektonické řešení je založeno na kontrastu režného spárovaného kamenného zdiva a režných cihelných lisen, zubořezu lemujícího štít a cihelných šambrán otvorů. Štítové průčelí (jižní) je trojosé (ve střední ose třípodlažní, avšak bez mezipatrových říms, původně zřejmě slepé, v minulosti proražen vstup, který dnes opět zrušen. Slepá okna mají segmentové zakončení, které opakuje i suprafenestra, nejvyšší okno štítu je kruhové. K pravému nároží přiléhá přístavek s pultovou střechou téměř navazující na sklon střechy hlavní. Průčelí je vyzděno ze spárovaného režného lomového pískovce, kombinovaného s cihelným zubořezem římsy a záklenkem segmentového okénka. Vstup v přízemí proražen dodatečně. Podélné západní průčelí opět z kamenných kvádrů s cihelnou nárožní lisenou má nízkou nadezdívku ze spárovaného lomového kamene. Jediným otvorem je cihelným půlkruhovým záklenkem lemovaný vjezd při pravém nároží, přístupný z novodobé nízké betonové rampy. Zadní štítová stěna (severní), původně s polovalbovým štítem, který byl později dozděn na trojúhelný (na cihelné omítané zazdívce je datování 1881) má osově souměrné řešení, uprostřed nad sebou dva půlkruhově zaklenuté vstupy, oba nad terénem, s kvádrovanými záklenky zavázanými do pohledově upraveného kamenného spárovaného zdiva, oba druhotně zazděné cihlami. Po stranách vstupu v přízemí jsou dvě okénka dělená do kříže s kamennými záklenky, po stranách vstupu v patře jsou dva menší nákladní otvory s plnými svisle bedněnými dvířky. Před těmito vstupy v patře jsou vždy dvojice konzol z ocelových I traverz , patrně zbytky dřevěných vstupních plošin. Další segmentové okénko s vykonzolovanými traverzami je v cihelné nástavbě štítu. V průčelí jsou patrné závlače kleštin ve třech výškových úrovních. Přesahy střechy na bočních průčelích nesou vyřezávané konce krokví.