socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha se světcem, který je zobrazen v typickém ikonografickém pojetí se zlacenou palmovou ratolestí (nyní chybí) a krucifixem. Světec je oděn v kanovnickém rouchu, spodní kleriku překrývá rocheta sahající ke kolenům, přes ramena je přehozena almuce a na hlavě má nasazen biret. Postava je lehce esovitě prohnutá a stojí v konstrapostu s odlehčenou pravou nohou. V rukách drží krucifix s Korpusem Krista – spodní hranu kříže drží v pravé ruce, pod kterou má též zasunutou ratolest, rameno krucifixu má zakleslé v předloktí pravé ruky. Postava světce stojí na široké soklové architektuře. Hlavice dříku je profilovaná. Na přední straně soklu se ve zdobné kartuši se sloupy, s volutami, květinami a baldachýny nachází reliéf s výjevem klečícího Jana Nepomuckého, jak naslouchá zpovědi královny Johanny Bavorské. Po obou stranách dříku bývali andělíčci, nyní sochu zdobí pouze anděl po pravé straně.