dům

Jedná se o řadový patrový z větší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou mansardovou jen mírně lomenou střechou, krytou na straně do náměstí Cembritem a na straně do dvora červeně natřenými tzv. frankfurtskými taškami z ocelového plechu. Na straně do náměstí je v přízemí podloubí zaklenuté českou plackou. Hlavní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěno je krom hlavní, kordonovou a balkánovou římsou, po stranách má ploché toskánské pilastry. V přízemí je průčelí do podloubí otevřeno stlačeným obloukem s profilovanou šambránou po jehož stranách jsou pálenými bobrovkami kryté opěrné pilíře, v patře má v líci osazená dvojitá ven a dovnitř otvíravá čtyřkřídlá šestitabulová okna v profilovaných šambránách. Do podloubí se dům otvírá vlevo rokokovými dvoukřídlými dveřmi v trojlaločně za-končeném ostění s trojlaločně zakončeným nadsvětlíkem, vpravo novodobé jednokřídlé dveře mezi dvěma novodobými výkladci.