dům

Jednopatrový řadový dům obdélníkového půdorysu na hloubkové parcele se nachází v Žatecké ulici ležící jihovýchodně od náměstí. Střecha příčně sedlová, falešná mansarda, v osách se třemi pultovými vikýři. Krytina betonová. Hlavní (severní) průčelí je tříosé. Ve východní a západní ose v přízemí jsou segmentově za-klenuté vstupní otvory, ve východní ose portál průjezdu, v západní vstup do pravé části domu. Oba jsou vyplněny dvoukřídlými rámovými dveřmi s proskleným nadsvětlíkem. Střední osu tvoří široký obdélný trojkřídlý výkladec s prosklenými dveřmi ve středním křídle. Patro je od přízemí odděleno kordonovou římsou. V patře tři dvojice sdružených oken rámovaných šambránou. Mezi osami pilastry. Okna dvoukřídlá, v horní čtvrtině dělená poutcem. nad profi-lovanou korunní římsou tři valbové vikýře s dvěma sdruženými jednokřídlými okny. Zadní prů-čelí je čtyřosé, před východní osu je v představen přízemní zděný přístavek. Okna jednokřídlá, plastová, nečleněná. Ve střeše dva nesymetricky umístěné vikýře, západní je totožný s vikýři nad hlavním průčelím, východní je přibližně dvakrát širší.