dům

Jednopatrový řadový dům na hloubkové parcele lehce lichoběžníkového tvaru se nachází na severní straně východní fronty náměstí. Vstupní západní průčelí je tříosé, vrcholně barokní, jemuž v přízemí dominuje portál. Ve střední ose průčelí vrcholí širokým vikýřem s volutovými křídly. Přízemí zdůrazněné soklem je v celé ploše pásované a ukončené kordonovou římsou. Ve střední ose je oválně zaklenutý vr-cholně barokní portál, jeho původ je ovšem patrně starší, patrně pozdně gotický. Portál obíhá plochá pásová archivolta s patečními pásky, které respektují starší okosení. Vně se připojují nakoso situované pilastry, na kterých spočívá profilovaná římsa nad středem zdvižená segmen-tovým obloukem. Plastický vrcholový klenák s podložením je přetažen přes profilaci římsy. Portál vyplňují dvoukřídlá výplňová vrata s nadsvětlíkem. Po stranách portálu jsou symetricky umístěna okna rámovaná pásovou šambránou na spodní straně zúženou. Okna jsou čtyřkřídlá, desetitabulková, osazená ve špaletě. Patro je členěno vertikální bosáží po krajích fasády, v horizontální rovině nízkým soklem nad kordonovou římsou, průběžnou parapetní římsou, z níž vystupují podokenní římsy, do kterých sbíhají stuhové okenní šambrány. V ose okenních otvorů jsou plastické odstupněné klenáky zabíhající pod korunní římsu. Nad ní vystupuje jednoosý vikýř s elipticky ukončeným čtyř-křídlým oknem osazeným ve špaletě. Po stranách okna jsou nevýrazné pilíře, které přecházejí až do profilované v ose elipticky projmuté elipticky římsy. Vikýř je doplněn po stranách volutovými křídly. Dvorní průčelí je třípodlažní, oproti přední části domu je v je zde mezipatro. Průčelí je tříosé. Přízemí je prolomeno v pravé ose segmentem ukončeným dveřním otvorem. V levé ose je okénko obdobného obrysu. V pravé polovině 2. podlaží je terasa s předloženými dřevěnými stupni. Okna v 2. a 3. podlaží jsou osazena ve špaletě.