dům

Dvoupatrový dům na hloubkové parcele s příčně orientovanou sedlovou střechou stojí upro-střed východní fronty náměstí. Střecha je na západní straně kryta pálenou krytinou (bobrovka), východní strana je pokryta plechovými šablonami. Hlavní západní průčelí je v přízemí dvouosé, v patrech tříosé. Osy v přízemí tvoří široké segmentově zaklenuté otvory s páskem lemovanou šambránou a klenákem ve vrcholu. V sever-ním otvoru je historizující výkladec s ovanou mříží, v jižním otvoru je vstup do objektu. Vstup vyplňují dřevěné dvoukřídlé rámové dveře s ozdobně vykládanými náplněmi, nad dveřmi seg-mentově zaklenutý prosklený nadsvětlík. Patro je od přízemí odděleno profilovanou kordono-vou římsou a je prolomeno třemi dvoukřídlými dvojitými šestitabulkovými okny. Okna jsou rá-movány drobně profilovanou šambránou, která spočívá na parapetní římse. První patro je od druhého rovněž odděleno kordonovou římsou. Po celé šířce západního průčelí probíhá neprofi-lovaná korunní římsa. Zadní průčelí je tříosé, ovšem pouze v přízemí a prvním patře. V druhém patře nejsou pro-lomeny žádné otvory. V přízemí předstupuje před průčelí pultová stříška s pálenou krytinou.