dům

Jednopatrový řadový dům výrazně lichoběžníkovitého půdorysu na hloubkové parcele se nachází v severní části východní fronty náměstí. Střecha sedlová, provedená jako falešná mansarda, v ose průčelí do náměstí se sedlovým vikýřem s barokním štítem. Krytina pálená, dvojitá bobrovka. Vstupní západní průčelí je čtyřosé, symetrické, osově je ukončuje barokní vikýř s volutovým štítkem na bocích, uprostřed segmentem zdviženým. Přízemí je prolomeno v krajních osách dvěma dveřními otvory, levým do lokálu, pravým do síně domu. Oba vstupní otvory vyplňují dvoukřídlé novodobé dveře s půkruhovým, svisle děleným, nadsvětlíkem, levý je doplněn v líci osazenou novodobou mříží. Okna přízemí jsou plastová dvoukřídlá, v patře plastová jednokřídlá. Okna jsou osazená ve špaletě, lemována jsou jednoduchými šambránami, které navazují na jednoduchou kordonovou římsu. Rámování oken a dveří v přízemí sbíhá do soklu. V ose středního meziokenního pilíře je nasazena osa střešního vikýře nad hlavní římsou. Vikýř je prolomen jedním nahoře trojlaločně ukončeným oknem. Okno lemuje stuhová šambrána. Římsa vikýře na středu vybíhá do segmentem zdviženého štítku, zdůrazněného štukovým kruhem ve vpadlém poli. Dvorní průčelí je v přízemí prolomeno dvěma dveřními otvory. Nad přízemím je průčelí tříosé, okenní otvory jsou vyplněny jednokřídlými plastovými okny. Přízemí domu je v podstatě příčným trojtraktem. Přední výrazně lichoběžníkový trakt je rozdělen v polovině hloubkovou zdí, která vymezuje vlevo prostor lokálu a vpravo prostor síně. Lokál je zaklenut barokní oválnou valenou klenbou s dvěma páry pětibokých výsečí. Pravá polovina přízemí obsahuje vstupní síň lichoběžníkového obrysu zaklenutou třemi poli lichoběžných oválných placek do oválných pasů. Střední trakt je zaklenut valenou klenbou s jedním polem křížové klenby na středu. Zadní stěna je prolomena levotočivým schodištěm do patra. Na pravé straně podesty je vstup do mezipatra. Na pravé straně zadního čela vstupní síně je vstup do chodby směřující do dvora. Přední část chodby je zaklenuta kobylí hlavou, zadní část je plochostropá. Po levé straně je v nice vstupní portál sklepa s okosenými hranami.