dům

Dům č. p. 120 leží na jižní straně náměstí. Jedná se o patrový řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: bílo-světle meruňková, články meruňkové), vložený štítovou stranou k náměstí. Střecha je polovalbová krytá betonovou taškou, s dvěma pultovými vikýři a nad hřeben střechy vystupuje světlík. Pravým pultem střechy prostupuje komínové těleso. Uliční průčelí je trojosé, valeně zaklenuté průčelí s protilehlými trojúhelnými výsečemi se do náměstí otevírá jedním půlkruhovým obloukem, který rámují klenáky a ve vrcholu oblouku svazkový hlavní klenák. Fasáda je horizontálně členěna v přízemí na oblouku loubí do omítky naznačenou pásovou bosáží (v horní části- bosy zdobí rozetky), kordonovou římsou, v patře průběžnou nadokenní římsou. Fasáda vrcholí profilovanou korunní římsou. Vertikálně je fasáda v přízemí členěna v 1. patře nárožní bosáží. V prvé ose zleva se nachází ve špaletě vstup do objektu s nadsvětlíkem (paprskovitě dělen vodorovnými příčlemi na 4 pole) zakončený segmentovým obloukem a orámován jednoduchou šambránou. Výplní jsou klasicistní dvoukřídlé dveře rámové konstrukce, s klapačkou zdobenou kanelováním a zakončenou iónskou hlavicí. Výplně v podobě bohatě profilovaných zrcadel. Spodní obdélná výplň zdobena diamantovým řezem, v dolní části ukončena segmentovým obloukem a orámován jednoduchou šambránou. Výplní jsou klasicistní dvoukřídlé dveře rámové konstrukce, s klapačkou zdobenou kanelováním a zakončenou iónskou hlavicí. Výplně v podobě bohatě profilovaných zrcadel. Spodní obdélná výplň zdobena diamantovým řezem, v dolní části ukončena ušima s kapkami. Horní dělena na dvě pole. 2/3 horní obdélné výplně zakončené ušima proskleny. Výplně jsou nahoře zakončeny trojúhelníkovým frontonem neseným konzolkami. Dveře mají přímou profilovanou korunní římsu Obdobně jsou řešeny vstupní dveře do zázemí obchodu. Prosklená výplň zdobena ozdobnou mříží. Chybí v nadsvětlíku paprskovité dělení vodorovnými příčlemi na 4 pole. V prostřední ose se nachází výloha obchodu, kterou zakončuje segment, rámována jednoduchou šambránou. V 1. patře okna novodobá plastová, osazená ve špaletě, zdvojená, jednokřídlá, dělená příčlemi do iluzivních šesti tabulek, rámována jednoduchou špaletou, s podokenní římsou, která je nesena konzolkami se stlačenou volutou, uprostřed zářezy odvozující z triglyfu zakončená kapkami. Průčelí vrcholní lichoběžným štítem, který prolamují dvě pravoúhlé okenní osy a nacházejí se v poli vpadlého štukového zrcadla, které přejímá tvar štítu. Okna novodobá plastová, osazená ve špaletě, zdvojená, jednokřídlá, dělená příčlemi do iluzivních šesti tabulek, rámována jednoduchou špaletou.