dům

Dům č. p. 28 se nachází v ulici ČSA, severozápadně od náměstí, na východní straně ulice ČSA. Dům č.p. 28 je jednopatrový řadový objekt na půdorysu v podobě písmene „L“. Hlavní (západní) průčelí obracející se do komunikace je v přízemí šesti a v patře sedmiosé. Třetí osu zleva představuje obdélný dveřní otvor s pískovcovým ostěním s jednoduše okosenou hranou, vyplňuje ho jednokřídlé dřevěné dveře. Šestou osu zleva tvoří obdélný otvor průjezdu s plným obloukem v záklenku a vyplněn je jednokřídlými prosklenými dveřmi s bočními a horním nadsvětlíkem. Ostatní osy představují obdélné okenní otvory s malovanou šambránou, čtvrtý a pátý okenní otvor mají pískovcové ostění s jednoduše okosenou hranou. Okenní výplně tvoří dvoukřídlá dřevěná okna s křídly členěnými příčlemi do třech tabulí. Průčelí je v nárožích zdobeno malovaným iluzivním armováním. Zadní průčelí je v přízemí sedmi a v patře osmiosé. První dvě osy přízemí a tři osy patra zprava byly prolomeny do části domu, který předstupuje před lích ostatní plochy. Druhou osu zprava přízemí představuje obdélný okenní otvor s pískovcovým ostěním s páskou, vyplněn je jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Ostatní osy přízemí i patra tvoří obdélné okenní otvory s pískovcovým ostěním s páskou, vyplněny jsou dvoukřídlými dřevěnými okny s křídly členěnými příčlemi do třech tabulí. Nároží domu opět zvýraznilo malované iluzivní kvádrování. Mezi čtvrtou a pátou osu byla umístěna nika zaklenutá konchou.