dům

Dům č. p. 67 se nachází v severovýchodním nároží Mírového náměstí. Objekt č.p. 67 je jednopatrový nárožní objekt na obdélném hloubkově orientovaném půdorysu. Hlavní (jižní) průčelí směřující do prostoru náměstí je v přízemí a patře pětiosé a přísně osově souměrné. První a pátou osu přízemí tvoří obdélný dveřní otvor se stlačeným, ve vrcholu odsazeným, obloukem a zdobným portálem. Vlastní otvor lemuje plochá šambrána obíhaná lištou, která je ve vrcholu přerušená klenákem, patky záklenku mají profilovanou římsu. Vlastní portál pak tvoří nakoso postavené hranolové sloupky vrcholící bohatě profilovanou hlavicí nesenými volutovými konzolami se zavěšenou čabrakou, které nesou okřídlenou segmentovou bohatě profilovanou římsu. Dveřní výplň tvoří dvoukřídlé dřevěné kazetované dveře s nadsvětlíkem. Prostřední tři osy tvoří obdélné okenní otvory s plochou šambránou. Okna jsou dělena v jedné třetině odshora na horní nedělené vyklápěcí pole a na spodní pole dvoukřídlé s nečleněnými křídly. Přízemí je opatřeno pásovou rustikou. Prostřední tři osy patra představují obdélné okenní otvory s plochou jednou odstupněnou šambránou, hlavním klenákem, parapetní římsou a okřídlenou segmentovou nadokenní římsou, jejíž segmenty byly složeny ze dvou volut, prostřední z nich je tvořena segmentem jednoduchým. Postraní dvě osy jsou tvořeny dvěmi sdruženými obdélnými okenními otvory shodného typu s okenními otvory patra, mají shodnou i výplň. Postraní osy tak mají sdruženou šambránu, okřídlenou segmentovou nadokenní římsu, parapetní římsu a parapetní obdélný štukový rámec. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, profilovanou kordónovou římsou a vrcholí profilovanou římsou korunní. Pravé boční průčelí je v patře i přízemí pětiosé, za třetí osou zleva se objekt mírně zalamuje. Pátou osu zleva tvoří obdélný dveřní otvor s plochou šambránou, vyplněn je jednokřídlými dveřmi. Zbývající osy přízemí představují obdélné okenní otvory s plochou šambránou. Přízemí má opět pásovou rustiku. Obdélné okenní otvory patra mají vpadlé pole šambrán a profilovanou parapetní římsu, výplň je shodně členěna s výplněmi přízemí. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou a ukončeno je profilovanou římsou korunní.