dům

Dům č. p. 169 se nachází jihozápadně od Mírového náměstí, na východní straně ulice Čechova. Dům č.p. 169 je jednopatrový řadový objekt na téměř čtvercovém půdorysu. Hlavní (západní) průčelí směřující do komunikace je v přízemí a patře čtyřoké. Třetí osu zleva přízemí představuje obdélný pískovcový portál se segmentovým záklenkem a s letopočtem1725, který byl vyplněn dveřmi z tzv. EURO profilů. Ostatní osy jsou tvořeny obdélnými okenními otvory s plochou šambránou s ušima, které jsou vyplněny okny z tzv. EURO profilů dělených poutcem na horní a spodní jednokřídlé pole s falešným členěním. Průčelí bez soklu je horizontálně členěno plochou pásovou římsou a ukončeno profilovanou římsou korunní. Zadní (dvorní) průčelí je tříosé. První dvě osy zprava představují segmentové oblouky arkád nad nimiž jsou umístěny dva obdélné okenní otvory vyplněné okny z tzv. EURO profilů. Třetí osu patra v přízemí zaujímá pravé dvorní křídlo, v patře jí odpovídá obdélný dveřní otvor vyplněný jednokřídlými dveřmi z tzv. EURO profilů. Levé průčelí pravého dvorního křídla je prolomeno dvěmi obdélnými dveřními otvory bez výplní. Objekt kryje sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s ulicí. Střešní krytinu tvoří eternitové šablony. Pravé dvorní křídlo má střechu plochou krytou asfaltovými pásy. Přízemí je řešeno jako hloubkový trojtakt se střední chodbou.