dům

Jedná se o řadový patrový z větší části podsklepený zděný hladce omítnutý objekt posta-vený na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou se středním vikýřem na straně do náměstí, krytou červeně natřenými tzv. frank-furtskými taškami z ocelového plechu. Hlavní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěno je krom hlavní, kordonovou římsou a čtyřmi plochými toskánskými pilastry, ve druhé střední ose přízemí má nová dvoukřídlá levá dovnitř otvíravá rámová vrata s nadsvětlíkem ve zděném segmentem zakončeném ostění s olištovanou šambránou a hlavním klenákem, v postranních osách je v obdélném ostění s olištovanou šambránou po nových dvoukřídlých asymetrických dovnitř otvíravých zasklených rámových dveřích - vlevo pravých a vpravo levých, v patře má ve špaletách osazená dvojitá dovnitř otvíravá čtyřkřídlá šestitabulová okna v olištovaných šambránách s podokenními římsami a parapety s vpadlými zrcadly, nad okny přímé nadokenní římsy, u prostředního okna je doplněna na nepovedený segmentový fronton. Střešní vikýř má kasulové jednoduché dese-titabulkové okno s dvěma dovnitř otvíravými dvoutabulkovými křídly. Dvorní průčelí je tříosé nečleněné, ve středu přízemí má dvoukřídlá ven otvíravá vrata s nadsvětlíkem, od nich vlevo okno a v patře tři. Okna jsou různé velikosti, zdvojená dovnitř otvíravá dvoukřídlá a šestitabulková.