dům

Dům čp. 116 stojí při jihovýchodním koutě Mírového náměstí, na jižní straně tohoto náměstí. Jedná se o řadový dvoupatrový podsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou střechou s volskými oky, krytou šablonami z živičné lepenky. Na straně do náměstí je v přízemí plochostropé podloubí otevřené do náměstí jedním obloukem. Hlavní severní do náměstí obrácené průčelí je čtyřosé, členěné krom hlavní kordonovou (nad přízemím) a balkánovými římsami, V patrech má v líci osazená jednoduchá čtyřkřídlá čtyřtabulková dovnitř otvíravá okna v profilovaných šambránách se štukovými ozdobami na rozích a v 1. patře s neogotickými segmentový-mi nadokenními římsami, na parapetech oken 1. patra reliéfy klasicistních košíků naplněných ovocem, v pásovou bosáží opatřeném přízemí stlačený oblouk podloubí s profilovanou šambránou. Dvorní jižní průčelí je tříosé nečleněné s plastovými dvoukřídlými (křídla nad sebou) čtyřtabulkovými jednoduchými dovnitř otvíravými ve špaletách osazenými okny s dvojskly. Před dvěma východními osami je postavena dřevěná konstrukce s balkony v patrech opatřená sedlovou střechou.