dům

Dům č. p. 64 se nachází na Mírovém náměstí, v jeho severozápadním nároží. Dům č.p. 64 je jednopatrový řadový objekt na mírném obdélném hloubkově orientovaném půdorysu s dvorní přístavbou v celé šíři objektu. Hlavní (jižní) průčelí obracející se do prostoru náměstí s pěti okenními osami s rytmem 2-1-2 je ze stran vymezeno plochými lizénami. Prostřední osu v přízemí opatřeného pásovou rustikou představuje obdélný průjezdový otvor s trojlaločným záklenkem, který je vyplněn dřevěnými dvoukřídlými dveřmi. Zbývající okenní osy v padlých polích tvoří obdélné okenní otvory vyplněné dřevěnými okny osazenými do líce, které jsou děleny v jedné třetině odshora na horní dvoukřídlé pole s nečleněnými křídly a na spodní pevně zasklené pole využívané pro reklamní nápisy. Okenní osy patra představují obdélné okenní otvory s profilovanými šambránami a shodně zdobenými parapety a suprafenestrami s přímými úseky říms. Okna patra jsou shodná s okny přízemí ovšem s tím rozdílem, že jejich spodní pole je dvoukřídlé s křídly členěnými příčlí do dvou tabulí. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, profilovanou kordónovou římsou a završeno profilovanou římsou korunní. Střední osu zvýrazňuje bohatě zdobený vikýř s rozeklaným štítem volutami po stranách, prolomený je obdélným okenním otvorem s trojlaločným záklenkem, který vyplňuje dřevěné okno dělené v patě záklenku poutcem na horní pole členěné paprsčitě příčlemi do tří tabulí a na spodní pole dvoukřídlé s křídly členěnými příčlemi do tří tabulí. Sedlovou střechy pokrývají plechové šablony.