dům

Jednopatrový řadový dům lehce lichoběžníkovitého půdorysu na hloubkové parcele se nachází v Žatecké ulici ležící jihovýchodně od náměstí. Střecha sedlová, v ose průčelí do ulice se sedlovým vikýřem s barokním štítem. Krytina betonová (Bramac). Hlavní (severní) průčelí je tříosé. V bosovaném přízemí jsou otvory lemovány štukovými šambránami. Východní osu tvoří segmentově ukončený vstup do domu, ke kterému stoupá třemi stupni kamenné schodiště. Osu vyplňují dvoukřídlé dřevěné svlakové dveře s náplněmi zdobenými elipsovitými slunci. Nad dveřmi je segmentově ukončený prosklený nadsvětlík. Střední osu tvoří okenní otvor s dřevěnými okenicemi. V západní ose je vstup do obchodu vyplněný jednokřídlými novodobými dveřmi. Přízemí je od patra odděleno jednoduchou kordonovou římsou. Stlačeným segmentovým obloukem ukončená okna v patře jsou obíhána jednoduchou šambránou, která dole přechází v obdélná parapetní pole a nahoře vrcholí klenákem. Okna jsou dvojitá čtyřkřídlá, v horních třech pětinách dělená poutcem. Jednotlivá okna jsou od sebe oddělena pilastry s volutovými hlavicemi, které přecházejí v profilovanou korunní římsu. Ve střední ose je nad hlavní římsou vikýř s bočními volutami ukončený polokruhově zdviženou římsou, který je prolomen kasulovým dvoukřídlým šestitabulkovým oknem, lemovaným šambránou. Zadní průčelí je v obou podlažích čtyřosé. V pravých krajních osách jednokřídlé novodobé dveře, ve zbývajících dvoukřídlá okna se štukovou šambránou. V pravé polovině patra novodobá dřevěná pavlač. Ve střeše tři novodobé vikýře s neděleným dvojitým oknem.