dům

Dům čp. 115 stojí v jihovýchodním koutě Mírového náměstí, na nároží tohoto náměstí a Sládkovy (Sladké) ulice. Jedná se o nárožní patrový podsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou na nároží zvalbenou střechou s volskými oky a střešními okny, krytou šablonami z živičné lepenky. Na straně do náměstí je v přízemí plochostropé podloubí otevřené do náměstí i do Sladké ulice jedním obloukem. Hlavní severní do náměstí obrácené průčelí je čtyřosé, členěné krom hlavní kordonovou římsou, má lisénový rám s bosovanými lisénami. V patře má v líci osazená jednoduchá jednokřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá okna s dvojskly v profilovaných šambránách s nad a podokenními římsami, nad okny odsazená zrcadla různých tvarů, v přízemí stlačený oblouk podloubí s profilovanou šambránou. Boční východní do Sladké ulice obrácené průčelí je sedmiosé, členěné krom hlavní kordonovou římsou, má tři lisénové rámy s bosovanými lisénami doplněné při vnitřních lisénách dvěma kompozitními pilastry vysokého řádu. V patře má v líci osazená jednoduchá jednokřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá okna s dvojskly v profilovaných šambránách s nad a podokenními římsami, nad okny odsazená zrcadla různých tvarů, v přízemí stejná okna jako v patře, ale jejich šambrána je pod nadokenní římsou doplněna hlavním klenákem, v sedmé ose lomený oblouk podloubí s profilovanou šambránou. Zadní jižní dvorní průčelí je pojednáno novodobě, v úrovni podkroví má v půdorysu trojúhelný dřevěný balkon.