dům

Dům č. p. 360 leží jihozápadně od náměstí, na západní straně ulice Nerudově. Jedná se o přízemní řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: bílá), vložený podélnou východní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha je sedlová krytá frankfurtskými taškami. Pultem střechy na straně do dvora vystupuje nad pult střechy komínové těleso. Na uliční budovu navazuje dvorní hospodářské křídlo na SZ straně parcely. Ukončuje ho pultová střecha kryta lepenkou.Dům dnes stojí na půdoryse písmene L. Uliční průčelí je v přízemí pětiosé a půdu osvětlují čtyři okenní osy. Fasáda je horizontálně členěna soklem v omítce probarveným. Ve třetí ose zleva se v přízemí se nachází pravoúhlý vstup ve špaletě. Výplní jsou novodobé jednokřídlé laťové dveře se skleněnou středovou výplní. Okenní otvory jsou osazeny v líci, rámována ve štuku vytaženými jednoduchými šambránami a podokenní římsy chybí. V přízemí jsou okna dvojitá, ven a dovnitř otvíravá. Vnější čtyřkřídlá, čtyřtabulková s poutcem, vnitřní dvoukřídlá, šestitabulková. V podkroví okna jednoduchá, jednokřídlá, čtyřtabulková.