dům

Dům č. p. 131 leží jihozápadně od náměstí, na západní straně ulice Tyršově. Jedná se o patrový řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: okrová, články bílé), vložený podélnou východní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha je sedlová krytá eternitem. Pultem střechy straně do komunikace a do dvora prostupují 2 čtvercová střešní výlezová okna Hřebenem střechy prostupuje komínové těleso. Uliční průčelí je dvojosé. Fasáda je horizontálně členěna soklem, který prolamuje sklepní světlík obdélného tvaru (1. osa zleva) jednoduše profilovanou kordonovou římsou a korunní římsou. Vertikálně je fasáda členěna v 1. patře. pilastrem tvořený bosáží. Ve druhé ose zleva se v přízemí nachází pravoúhle zakončený vstup ve špaletě s obdélným nadsvětlíkem. Rámován ve štuku šambránou. novodobé vchodové dvoukřídlé laťové dveře se skleněnými výplněmi. Okenní otvory jsou osazeny ve špaletě, rámovány ve štuku vytaženými jednoduchými šambránami a podokenní římsy chybí. V přízemí okno jednoduché, trojkřídlé, čtyřtabulková, dovnitř otvíravé. V patře – dvojitá, dvojkřídlá, dvojtabulková .