dům

Dům čp. 118 stojí na jižní straně Mírového náměstí. Jedná se o řadový patrový (v zadní části dvoupatrový) podsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou střechou s polovalbou nad severním průčelím a se světlíkem uprostřed délky, krytou tzv. frankfurtskými taškami z ocelového plechu. Na straně do náměstí je v přízemí podloubí s valenou segmentovou klenbou otevřené do náměstí stlačeným obloukem. Hlavní severní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěné krom hlavní kordonovou a balkánovou římsou, V patře má ve špaletě osazená jednoduchá čtyřkřídlá čtyřtabulková dovnitř otvíravá okna s dvojskly v neorenesančních edikulách, v přízemí stlačený oblouk podloubí s pásovou šambránou. V lichoběžníkovém štítě trojice ve špaletě osazených segmentových jednoduchých jednokřídlých jednotabulkových okének v pásových šambránách. Dvorní jižní štítové průčelí je tříosé a dvoupatrové s dvouosým štítem, členěné pouze oddělením štítu oplechováním jeho ustoupení, má většinou trojkřídlá (do „T“ dělená) trojtabulková plastová dovnitř otvíravá ve špaletách osazená okna. Ve třetí ose v přízemí dveře do chodby.. V interiéru má přízemí při východním okraji parcely chodbu v zadu valeně segmentem zaklenutou, uprostřed vedle ní schodiště do patra a do sklepa, zbytek podlaží a patra plochostropá. Pod budovou dva gotické sklepy, mladší cihelný pod dvorem, všechny valeně zaklenuty. Dvůr zarostlý travou a náletovými dřevinami.