dům

Jednopatrový rohový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele se nachází na nároží ulic Žatecká a Sládkova jižně od náměstí. Střecha sedlová, v obou průčelích po jednom zděném barokním štítu. Krytá je plechovými šablonami. Hlavní severní průčelí je tříosé, boční západní šestiosé. Přízemí severního průčelí je prolomeno třemi půlkruhově ukončenými otvory lemovanými šambránami s klenákem ve vrcholu. Východní otvor je vyplněn novodobými trojkřídlými prosklenými dveřmi s otevíravým středním křídlem a proskleným nadsvětlíkem. Ke vchodu stoupá třemi stupni kamenné schodiště. Střední otvor je vyplněn novodobým výkladcem. Východní otvor je užší než první dva, je vyplněn jednokřídlými prosklenými dveřmi. V líci otvoru jsou na kovaných závěsech dvoukřídlé dveřnice. Patro je od přízemí odděleno kordonovou římsou. V patře jsou okenní otvory obíhané štukovou šambránou s páskem a uchy. Pod okny obdélná parapetní pole. Otvory jsou vyplněny čtyřkřídlými šestitabulkovými okny dělenými v horní třetině poutcem. Nad profilovanou korunní římsou se zdvihá mohutný zděný barokní štít s kasulovým oknem uprostřed a dvěma oválnými otvory po stranách. Štít je vrcholí segmentově ukončenou profilovanou římsou. Západní průčelí je v přízemí pětiosé. V přízemí je v krajní jižní ose vchod lemovaný profilovanou šambránou s uchy, stojky s výraznou římsou a ve vrcholu klenák. Otvor vyplněný dvoukřídlými dřevěnými rámovými dveřmi s proskleným obdélníkovým nadsvětlíkem. Severně od dveří je sdružené okno, krajní okno od severu je zazděno. V patře jsou okna totožná s okny v severním průčelí. Rovněž štít je stejný.