dům

Dvoupatrový rohový dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele se nachází ve východní frontě náměstí na jejím jižním konci při kostele Povýšení sv. Kříže. Střecha sedlová, v průčelí do náměstí se zděným barokním štítem. Krytina živičná. Hlavní západní průčelí je v přízemí dvouosé, v patře tříosé, ukončeno je jedním barokním vikýřem. Přízemí je prolomeno dvěma půlkruhovými oblouky původního podloubí. Obě jsou vyplněna skleněnými výkladci. Patro je od přízemí odděleno profilovanou kordonovou římsou. Okna patra jsou plastová trojkřídlá, dělená v horní třetině poutcem. Okna jsou osazená ve špaletě, lemována jsou profilovanou šambránou s uchy a kapkami.Podokenní římsa nesená konzolami, parapet zdobený rostlinnými festony. Po stranách je patro rámováno pilastry zdobenými maskarony. Zděný barokní vikýř s volutovými křídly a kanelovanými pilastry po stranách a rozeklaným frontonem s šiškou ve vrcholu je umístěn ve střední ose a vyplněn segmentově ukončeným oknem (plastovým). Jižní boční průčelí je čtyřosé v rytmu 1+2+1. V přízemí tvoří první osu od západu půlkruhový oblouk bývalého podloubí, Zbývající osy vyplňují v obou patrech okenní otvory. V druhé třetí a čtvrté ose od západu v přízemí a čtvrté ose v patře jsou trojkřídlá plastová okna lemována profilovanou šambránou. Zbývající okenní otvory jsou stejné jako v západním průčelí. Na starší západní část navazuje mladší křídlo, které je v přízemí čtyř a v patře pětiosé. První osu od západu tvoří segmentově ukončené jednokřídlé okno, další dvě osy vyplňují jednokřídlé rámové dveře, v poslední ose je novodobý výkladec s proskleným vstupem uprostřed. Osy v patře tvoří trojdílná v horní třetině poutcem dělená okna obíhaná šambránou.