dům

Dům čp. 119 stojí na jižní straně Mírového náměstí. Jedná se o řadový patrový (v zadní části dvoupatrový) podsklepený hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdoryse pod sedlovou střechou s polovalbou nad severním průčelím, krytou červeně natřenými tzv. frankfurtskými taškami z ocelového plechu. Na straně do náměstí je v přízemí podloubí s českou plackou otevřené do náměstí stlačeným obloukem a místo dvora má přístavek využívající celou jeho parcelu. Hlavní severní do náměstí obrácené průčelí je tříosé, členěné krom hlavní kordonovou a balkánovou římsou, V patře má po stranách ploché pilastry a ve špaletě osazená plastová jednoduchá dvoukřídlá dvoutabulová (při respektování „falešného“ dělení šestitabulková) dovnitř otvíravá okna v profilovaných šambránách s parapety s dvěma čtvercovými reliéfy, v přízemí stlačený oblouk podloubí s profilovanou šambránou s hlavním klenákem ozdobeným reliéfem hlavy lva s kruhem v tlamě. V lichoběžníkovém štítě trojice ve špaletě osazených plným obloukem zakončených plastových jednoduchých oken v profilovaných šambránách. Prostřední okno této trojice je větší a sahá, na rozdíl od postranních, až na hlavní římsu. Dvorní jižní štítové průčelí je dvouosé a dvoupatrové s jedním oknem ve štítě, s novým balkónem ve 2. patře, má většinou plastová dovnitř otvíravá ve špaletách osazená okna nebo dveře. Dvůr zastavěný přístavbou.