dům

Jednopatrový řadový dům lehce lichoběžníkovitého půdorysu, příčně situovaný na severní straně východní fronty náměstí. Dvorní průčelí levé části mírně předstupuje. Přes dvůr na jižní straně je samostatný dům č. p. 631 přístupný dvorem domu č. p. 72. Hlavní průčelí je sedmiosé s vjezdovým portálem ve třetí ose zprava, členěné lisénovými rámci, které v prvním patře přechází v obloučkové podřímsí. Římsa klasicistního typu je mírně vysazena. Přízemí je od patra odděleno kordonovým pásem. Novodobá plastová okna jsou lemována štukovými šambránami, v patře s parapetními poli, osazená ve špaletě, v přízemí jednokřídlá, v patře dvoukřídlá. V druhé a sedmé ose od východu jsou umístěny vstupy do obchodů v přízemí, vyplňují je jednokřídlé prosklené novodobé dveře. Vjezdový portál je pozdně barokní, tesaný, stojky jsou ukončeny výraznou římsou, nad kte-rou je portál oválně zaklenut. Vrata jsou dvoukřídlá, palubková, diagonálně kladená, s oválným vstupem uprostřed. Dvorní průčelí je situované na severní straně dvoru, přičemž západní část je předsunuta před východní. Pravý předsunutý díl je v přízemí dvouosý, v patře tříosý bez osové návaznosti. Hladká fasáda je členěna kordonovým pásem. V přízemí jsou okna trojkřídlá s příčníkem v horní třetině s novodobými mřížemi. Na jižní straně je dvůr od vedlejšího domu oddělen zdí z lomového zdiva. Západní dvorní průčelí je hladce omítnutá, přízemí je prolomeno vlevo obdélnými vraty, dále vlevo obdélným oknem. Patro je odděleno vysutým balkonem, z kterého jsou přístupné prostory v patře. Patro je pětiosé, v osách jsou novodobé okenní otvory v různých horizontálních úrovních.