dům

Dům č. p. 29 se nachází v ulici ČSA, severozápadně od náměstí, na západní straně ulice ČSA. Dům č.p. 29 je jednopatrový řadový objekt na obdélném hloubkově orientovaném půdorysu. Hlavní (východní) průčelí směřující do ul. ČSA je v přízemí a patře čtyřoké s nestejným rytmem os. Postraní osy přízemí představují obdélné dveřní otvory vyplněné jednokřídlými dveřmi, pravý z nich má nad překladem dochován fragment supraporty. Lépe zachovaný fragment supraporty i s částí šambrán má obdélný dveřní otvor druhé osy zprava, vyplněný dvoukřídlými dveřmi. Druhou osu zleva tvoří výkladec. Patro o čtyřech okenních osách v rytmu 3-1 má shodné obdélné okenní otvory, které lemuje plochá zalamovaná šambrána nesoucí vysoce zdobnou suprafenestru, zdobná je i parapetní římsa a štukový rámec parapetu. Průčelí bez soklu horizontálně člení poměrně plochá, ale zdobná pásová kordónová římsa a zakončuje profilovaná římsa korunní. Objekt kryje sedlová střecha kombinovaná s mansardou, kterou na straně do ulice prostupují po stranách obdélné vikýře se sedlovými stříškami a vprostřed vikýř sdružený. Střešní krytinu tvoří asfaltový šindel.