dům

Dům č. p. 37 se nachází v ulici ČSA, severozápadně od náměstí, na severní straně ulice ČSA. Dům č.p. 37 je jednopatrový řadový objekt na obdélném hloubkovém půdorysu s levým dvorním křídlem. Hlavní (jižní) průčelí směřující do komunikace je v přízemí dvou a v patře tříosé. První osu přízemí zprava tvoří obdélný výkladec s nízkým segmentovým záklenkem, druhá osa, obdélný dveřní otvor s plným obloukem, je vyplněn jednokřídlými obdélnými dveřmi s půlkruhovým nadsvětlíkem. Obdélné okenní otvory patra se shodným rytmem vyplňují dvoukřídlá nečleněná okna ve špaletách. Průčelí bez soklu horizontálně člení plochá pásová římsa a ukončeno je římsou korunní. Objekt kryje sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s ulicí a prostupují ji dva vikýře se sedlovými stříškami. Střešní krytinu tvoří pastová břidlice či cembrit.