dům

Dvoupatrový řadový dům obdélníkového půdorysu na hloubkové parcele se nachází v Žatecké ulici ležící jihovýchodně od náměstí. Střecha sedlová, krytina eternitová šablona. Hlavní průčelí je tříosé. Střed průčelí je zvýrazněn kanelovanými pilastry po stranách, nad kterými vystupuje mělký převýšený rizalit ukončený trojúhelníkovým štítem. V západní a střední ose v přízemí jsou novodobé výkladce a vchody do komerčně využívaných prostor. Ve východní ose jsou dvoukřídlé rámové dveře s obdélníkovým proskleným nadsvětlíkem. Vchod je lemován štukovými pilíři a jednoduše profilovanou římsou v úrovni kordonu. První patro je čtyřosé v rytmu 1+2+1. Čtyřkřídlá okna, dělená poutcem v horní třetině, jsou osazená v líci a lemována jednoduše profilovanou šambránou. Druhé patro tříosé, ve střední ose v rizalitu je šestikřídlé okno (rovně ž dělené poutcem v horní třetině), nad kterým je obdélníkové pole zdobené horizontálními pruhy. Nad nimi jsou tří malá okénka, krajní obdélná, střední pětiboké. Rámovány jsou nadokenní římsou respektující tvar okének. Průčelí je ukončeno jednoduchou korunní římsou. Zadní průčelí je čtyřosé, okna jsou totožná s hlavním průčelím, v druhém patře na východní straně balkón.