dům

Renesanční dům (v interiéru konzola s letopočtem 1542), do současné podoby upraven v druhé polovině 19. století. Jednopatrový řadový dům nepravidelného půdorysu se nachází ve východní frontě v Sládkově ulici. Střecha sedlová, krytá je plechovými šablonami. Hlavní, západní průčelí je pětiosé. Ve střední ose v přízemí je dveřní otvor ukončený stlačeným trojlaločným obloukem, lemovaný šambránou. Otvor je vyplněn dvoukřídlými rámovými dveřmi, v horní části prosklenými s ozdobnou mříží a proskleným nadsvětlíkem. Nad dveřmi konzole. V osách jižně a severně od vchodu okenní otvory s šambránou, vyplněné trojkřídlými okny dělenými v horní třetině poutcem. Patro je od přízemí odděleno kordonovou římsou. V patře jsou okenní otvory se štukovou šambránou a obdélnými parapetními poli rozděleny v rytmu 2+1+2 lisenovým rámcem a vyplněny trojkřídlými okny s poutcem, šestitabulkovými okny dělenými v horní třetině poutcem.