dům

Jednopatrový dům lehce lichoběžníkového půdorysu s příčně orientovanou sedlovou, na západě valbou ukončenou, střechou stojí na konci jižní fronty domů v Sládkově ulice v sousedství městského hradu. Krov vaznicový, pochází pravděpodobně z 1. poloviny 19. sto-letí. Střecha kryta eternitovými šablonami. Hlavní severní průčelí je v přízemí pětiosé, v patře šestiosé. V druhé ose od východu jsou masivní segmentově ukončená dřevěná vrata. Vpravo od nich je vstup do objetu vyplněný jednokřídlými rámovými dveřmi. V první ose je ve špaletě osazené dvoukřídlé šestitabulkové okno. Ve čtvrté a páté ose okna čtyřkřídlá čtyřtabulková osazená v líci. Všechny otvory kromě vrat jsou lemovány pásovou šambránou. Patro je od přízemí odděleno jednoduchou kordono-vou římsou. Okna v patře jsou dvoukřídlá osazená ve špaletě, obíhaná profilovanou štukovou šambránou s podokenní římsou. Průčelí ukončuje fabionová korunní římsa. Západní průčelí je dvouosé, v přízemí je v severní ose dvoukřídlé okno s železnou mříží. V jižní jsou jednokřídlé rámové dveře. Okna v kordonovou římsou odděleném patře dvoukříd-lá. Všechny prvky jsou osazeny ve špaletě, lemovány pásovou šambránou. Členité zadní průčelí je uprostřed rozděleno jednoosým rizalitem čtvercového půdorysu ukončeným pultovou stříškou. Část východně od rizalitu je tříosá. Přízemí dominují široká novodobá dvoukřídlá vrata. Zbývající osy tvoří dřevěná jednokřídlá třítabulková okna (s příčníky v podobě písmene T) osazená ve špaletě. Prostor západně od rizalitu je rozdělen mohutným opěrákem probíhajícím přes všechna podlaží na dvě jednoosé části.