dům

Dům č. p. 15O leží jihozápadně od náměstí, na západní straně ulice Čechově. Jedná se o patrový řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: šedá, články bílé), vložený podélnou východní okapovou stranou ke komunikaci. Střecha sedlová krytá frankfurtskými taškami. Pultem střechy straně do komunikace prostupují 2 střešní výlezová okna a do dvora čtvercové 1 střešní výlezové okno a komínové těleso. Na uliční budovu navazuje jednopatrové dvorní křídlo se sedlovou střechou –na SZ straně parcely. Uliční průčelí je v přízemí trojosé. Fasáda je horizontálně členěna jednoduchou kordonovou římsou a korunní římsou. Vertikálně je fasáda členěna v 1. patře čtyřmi pilastry, které vymezují tři travé, v přízemí se na nároží objevují pilastry tvořené bosáží. První osou zleva a ve třetí osou zleva- v přízemí- prostupují vstupy. V první ose zleva se v přízemí ve špaletě nachází vstup orámovaný šambránou s páskou při vnějším okraji a zakončený stlačeným obloukem, do kterého proniká hlavní klenák a dva klenáky patní. Přístupný dvěma schodovými stupni.Výplní jsou dvoukřídlé dveře rámové konstrukce s nadsvětlíkem Křídla (v poměru 2:1) jsou dělena na šest a dvě výplně (částečně prosklené a a částečně s kazetovými výplněmi). Druhý vstup- pravoúhlý, orámovaný šambránou s páskou při vnějším okraji, se nachází ve třetí ose zleva. Přístupný schodovým stupněm. Výplní jsou novodobé dvoukřídlé dveře rámové konstrukce. Horní 2/3 proskleny a děleny příčlemi do pravidelného kříže a spodní část členěna kazetovou výplní (příčně dělenou). Okna jednoduchá obdélná, dvojkřídlá, čtyřtabulková (v přízemí šestitabulková), dovnitř otvíravá, orámovaná šambránou s páskou při vnějším okraji.