vila

Solitérní, zčásti dvoupatrová stavba, situovaná v zahradě, je vystavěná s racionálním využitím stavební parcely ve svažitém terénu. Dílo architekta Rudolfa Stockara, kde tektonika stavby maximálně zdůrazňuje konstrukci objektu. Vila je vystavěna na nepravidelném pravoúhlém půdorysu zhruba ve tvaru L. Nejvíce členitá je zejména uliční jihozápadní fasáda orientované do malého prostranství v ulici Skalní. Před objekt vily je v levé části k fasádě přisazen snížený patrový kubus, v přízemí vyhrazený garáži, v patře s prosklenou dřevěnou konstrukcí velkorysé zimní zahrady, která rozšiřuje obytný prostor interiéru. Na střední ose fasády je konstrukce zimní zahrady uskočená a v nároží podepřená pilířem tak, že vytváří nástupní prostor na kryté schodiště do domu. Zahradní fasády jsou rovné, hladké, členěné převážně okenními otvory, s výjimkou rizalitu s balkonem na jihovýchodním průčelí. Stavba je citlivě zasazena zahrady, s níž je propojena schodištěm. Zahradní parter je řešený v romantickém pojetí s nádhernými výhledy z terasy, stíněné dřevěnou pergolou a doplněn řadou hodnotných pískovcových soch (putti, satyrové, kamenné podstavce s vázami, barokní kamenná lavice), pocházejících údajně z bývalé zahrady letohrádku Portheimka na Smíchově.