dům

Dům č. p. 155 leží jihozápadně od náměstí, na východní straně ulice Čechově. Jedná se o patrový řadový dům, částečně podsklepený, hladce omítnutý (barevnost: okrová, články bílé), vložený podélnou západní okapovou stranou ke komunikaci. Svažitost terénu pohledově vyrovnává do omítky naznačený sokl. Střecha je sedlová krytá taškami. Pultem střechy na straně do komunikace a do dvora prostupují 2 čtvercová střešní výlezová okna Pultem střechy na straně do dvora vystupuje komínové těleso. Na uliční budovu navazuje dvorní hospodářské křídlo na SV straně parcely. Ukončuje ho pultová střecha kryta taškami, nad kterou. vystupuje komínové těleso. V 1. patře novodobá plastová zdvojená, dvoukřídlá okna. Uliční průčelí je trojosé. Fasáda je horizontálně členěna soklem, který prolamuje sklepní světlík čtvercového tvaru (1. osa zprava) jednoduše profilovanou kordonovou římsou a jednoduchou širší korunní římsou. V přízemí, v prvé ose zleva – novodobá dvoukřídlá garážová vrata dělená šesti výplněmi ve tvaru vpadlých zrcadel, která jsou zdobena vertikálně lištami. Ve druhé ose zleva se v přízemí nachází trojlaločně zakončený vstup ve špaletě se světlíkem, který je lištičkami vertikálně rozdělen na tři pole. Rámován ve štuku vytaženými stojinami se zvýrazněnou hlavicí. Výplní jsou novodobé dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce s 8 skleněnými a 4 dřevěnými výplněmi ve tvaru vpadlých zrcadel. Přístupné dvěma pískovcovými schody. Novodobé okenní otvory jsou osazeny ve špaletě, rámována ve štuku vytaženými jednoduchými šambránami a podokenní římsy chybí. V přízemí jsou okna dvojitá s poutcem v horní třetině, pětikřídlá, pětitabulková, dovnitř otvíravá.. V patře 1. osa zleva okno – dvojité, čtyřkřídlé, čtyřtabulkové, 2. a 3. osa zleva – okna dvojitá, čtyřtabulková, čtyřkřídlá.