vila

Lehce rustikalizující jednopatrová (do ulice přízemní) vila na nepravidelném protáhlém půdorysu, situovaná v severní části pozemku při ulici Barrandovská s navazující zahradou ve svažitém terénu. V severozápadním rohu pozemku je situován objekt garáží z 80. let 20. století. Architektura plně využívá možností, daných svažitým terénem, a charakterizuje ji účelným řešením dispozice, důsledně oddělující jednotlivé funkce objektu. Horizontálně řešený objekt s hrubozrnnou strukturovanou omítkou, puristicky strohý, v uliční části téměř bez okenních otvorů a jiných detailů, v levé části ustoupený a snížený na úroveň jednoho podlaží, které je završeno terasou se zděným zábradlím v kombinaci s dřevěným prvkem a krytou plochou stříškou na dřevěných pilířích. Parter uliční fasády je ve hmotě ustoupený, kryté zádveří je řešené v kombinaci dřevěného obkladu a luxferové stěny, tvořící závětří vstupních dveří. V pravé části jinak nečleněné uliční fasády je v přízemí i prvním patře podélné pásové okno. Boční jihozápadní fasáda je řešená v ploše opět velmi stroze, oživená v levé části pouze vertikálním prvkem dřevěného, částečně proskleného arkýře. Vila je od ulice oddělena úzkým pásem vydlážděné plochy - příjezdové cesty ke garáži. Jako součást dřevěného laťkového oplocení na zděné podezdívce je umístěna dřevěná konstrukce pergoly. Přístup do objektu nebyl umožněn. (pokrač.) Podle půdorysů publikovaných v literatuře (Praha architektura XX. století) je dispozice prvního patra řešena skládáním jednotlivých prostor za sebou, obsloužených pomocí průběžné komunikační chodby. Přízemí je dispozičně členitější, jednotlivé funkčně odlišené místnosti se v rámci společenského prostoru do sebe vzájemně přelévají (knihovna, jídelna aj.). Obdélný tvar půdorysu domu je na jihovýchodní straně na úrovni přízemí lehce rozšířen (obytný prostor se otevírá do zahrady pomocí velkoplošně prosklené stěny s dveřmi), v horním podlaží je na střeše rozšířené části situována obytná terasa.