dům

Dům č. p. 164 se nachází v ulici Čechova, jihozápadně od Mírového náměstí, na západní straně ulice Čechova. Dům č.p. 164 je jednopatrový řadový objekt na obdélném hloubkově orientovaném půdorysu. Hlavní (východní) průčelí směřující do ul. Čechova je v přízemí dvouosé, v patře má tři okenní osy. První osu přízemí zleva tvoří obdélný dveřní otvor s s plochou pásovou šambránou, vyplněný jednokřídlými dveřmi. Druhou osu představují dvoukřídlá garážová vrata. Obdélné okenní otvory patra jsou shodné, lemované vpadlým polem šambrány a s přímým úsekem nadokenní římsy. Vyplněné jsou dřevěnými okny v líci, které jsou v jedné třetině odshora děleny poutcem na spodní a horní dvoukřídlé pole. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, plochou pásovou kordónovou římsou, průběžnou profilovanou podokenní římsou a zakončeno profilovanou římsou korunní. Objekt kryje sedlovou střechou pokrytou plechovými šablonami s hřebenem rovnoběžným s ulicí.